Napoli x Galatasaray canlı metin yorum, puan, ve hazırlık maç kapsama 29 Temmuz 2013


GALATASARAY 3-1 NAPOLİ MAÇI DAKİKA DAKİKA ÖZET



M.S.
Galatasaray, Napoli'yle oynadığı hazırlık karşılaşmasını 3-1 kaybetti.
M.S.
Karşılaşmanın hakemi son düdüğü çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'
Insigne, kullandığı penaltıda topu sol köşeden ağlarla buluşturdu.
90'
GOL! Insigne
90'
Fernando Muslera'nın yediği kırmızı karttan dolayı Engin Baytar oyundan çıktı ve yerine kaleci Eray İşcan oyuna girdi
90'
Galatasaray'da Dany ve hakeme itiraz eden Fernando Muslera kırmızı kart gören isimler oldu.
90'
Gelişen Napoli atağında savunma arkasına koşu yapan Insigne, topu kontrol etti ve karlşı karşıya pozisyonda Dany'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar penaltı.
89'
Beraberlik arayışlarını sürdüren Galatasaray'da Engin Baytar, ceza sahası dışından kaleye sert bir şut çekti ama top yandan dışarıya çıktı.
88'
Bu kez gelişen Napoli atağında ceza alanına giren Calaio, sol çaprazdan sert bir şut çekti ama Muslera için kolay bir top oldu.
87'
Bir başka Galatasaray atağında Engin Baytar, topla birlikte ceza alanına girip bir rakibinden sıyrıldı ama ikincisinden sıyrılamadı.
86'
Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında topla buluşan Amrabat, ceza alanına ortasını yaptı ama gelen topu savunmada Fernandes uzaklaştırdı.
84'
Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına yapılan ortada Muslera, çıktı ve topu kontrol etti.
83'
Bu kez gelişen Napoli atağında Zuniga, ceza alanına ortasını yaptı ve gelen topu Chedjou kornere gönderdi.
82'
Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri, son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
81'
Galatasaray yarı alanında topla buluşan Insigne, ceza alanına hareketlenen Zuniga'ya güzel bir ara pası atta ve Zuniga topu kontrol ettikten sonra Muslera'dan sıyrılıp topu boş kaleye gönderdi.
81'
GOL! Zuniga
80'
Galatasaray, son dakikalarda rakibine baskı yapıyor ve topa daha fazla hakim olan taraf görünümünde.
79'
Sarı kırmızılı ekibin atağında rakip yarı alanında topla buluşan Emre Çolak, ceza alanı içindeki Umut' pasını attı. Umut gelen topu Elmander'e indirmek istedi ama savunma araya girdi.
78'
Gelişen Napoli atağında Dossena, Calaio'ya uzun bir pas attı ama pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
76'
Kullanılen köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Umut Bulut gelen topa güzel bir kafa vuruşu yaptı ama üstten az farkla dışarı çıktı.
75'
Kullanılan duran topta ceza alanına yapılan orta kafalardan sekti ve son olarak Napoli savunmasından kornere gitti.
74'
Etkili gelişen Galatasaray atağında Engin Baytar, Sabri'nin attığı topa hareketlendi ve sağ kanattan ceza alanına girecekken rakibi topa eliyle müdahale etti ve Galatasaray endirekt serbest vuruş kullanacak.rta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Gökhan İnler, Emre Çolak'a çok sertbir müdahalede bulundu ve karar serbest vuruş.
73'
Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Gökhan İnler, Emre Çolak'a çok sertbir müdahalede bulundu ve karar serbest vuruş.
71'
Gelişen Napoli atağında sağ kanatta topla buluşan Mertens, ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
70'
Bu dakikada oldukça fazla oyuncu değişikliği oldu ve karşılaşmanın temposu oldukça yavaşladı.
69'
Napoli'de oyuncu değişikliği. Jose Maria Callejon oyundan çıktı ve yerine Camilo Zuniga oyuna girdi.
68'
Galatasaray'da oyuncu değişiklikleri. Wesley Sneijder, Didider Drogba ve Selçuk İnan oyundan çıktı. Umut Bulut, Emre Çolak, Johan Elmander oyuna girdi.
66'
Sağ kanattan gelişen Napoli atağında ceza alanına yapılan ortada kaleci Muslera çıktı ve topu uzaklaştırdı.
65'
Napoli'de oyuncu değişikliği. Goran Pandev oyundan çıktı ve yerine Emanuele Calaio girdi.
64'
Sarı kırmızılı ekipte Sabri Sarıoğlu sağ kanattan ileriye hareketlendi ama kendisine atılan topu yakalayamadı.
64'
Bu dakikayı karşılıklı pas kayıplarıyla geride bıraktık.
63'
Napoli savunmasından Galatasaray ceza alanına koşu yapan Mertens'e uzun bir top gönderildi ama Muslera, kalesini terk etti ve topu uzaklaştırdı.
61'
Amarabat, Galatasaray'a oldukça hareket kazandırdı. Yine sol kanattan gelişen atakta Amrabat, ceza alanındaki Hamit'e ortasını yaptı. Hamit gelen topa ters ayağıyla vurdu ve top kaleci de kaldı.
60'
Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortaya yapılan kafa vuruşu yandan dışarı çıktı. Tehlikeli bir pozisyondu.
59'
Sağ kanattan gelişen Napoli atağında Giandomenico Mesto son çizgiye yakın bir noktada ceza alanına ortasını yaparken Riera'nın sert faulüne maruz kaldı ve karar serbest vuruş. Riera'da sarı kart gördü.
58'
Sarı kırmızılı ekip atağında rakip yarı alanda sol kanatta topla buluşan Amrabat, topla beraber ceza alanına girdi ve rakibinden sıyrılıp, açısını düzelttikten sonra kaleye şutunu çekti ve çok güzel bir gole imzasını attı.
58'
GOLLLLLL! Amrabat
57'
Gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Hamit, ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu kaleci Rafael'e kazandırdı.
56'
Napoli'de oyuncu değişikliği. Marek Hamsik oyundan çıktı ve yerine Dries Mertens oyuna girdi.
55'
Galatasaray savunmasının arkasına koşu yapan Callejon'a atılan uzun topta Callejon, topu Muslera'da kurtardı ama top hızlıydı ve dışarıya çıktı.
54'
İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. Bu kez gelişen Galatasaray atağında rakip ceza yayı üstünde topla buluşan Hamit'in sert şutu kaleci Rafael'de kaldı.
53'
Çok tehlikeli gelişen Napoli atağında sağ kanatta son çizgide topla buluşan Hamsik, gerillerden gelen Dzemaili'ye pasını verdi. Dzemaili'nin vuruşu sol direkten geri döndü.
52'
Orta yuvarlak içinde gerçekleşen top kapma mücadelesinde Selçuk, rakibine faul yaptı ve karar serbest vuruş.
51'
Sağ kanattan etkili gelişen Napoli atağında Insıgne, topla beraber ceza alanına girdi ama Galatasaray savunması topu kazandı.
50'
Selçuk İnan, sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale sahasına ortasını gönderdi ama gelen topu savunma uzaklaştırdı.
49'
Sarı kırmızılı ekip bu kez rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Riera, ceza alanına ortasını yaptı ama gelen topu Britos, kafasıyla kornere gönderdi.
48'
Wesley Sneijder, kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanına gönderdi ve gelen topa gerilerden gelen Chedjou dokundu ama kaleci Rafael çok kritik bir kurtarışa imza attı.
47'
Gelişen Galatasaray atağında, rakip yarı alanında topla buluşan Drogba, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
46'
Galatasaray, ikinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başladı. Emmanuel Eboue, Felipe Melo ve Burak Yılmaz oyundan çıktı. Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar ve Nordin Amrabat oyuna girdi.
46'
Karşılaşmanın ikinci yarısı Napolili oyuncuların vuruşuyla başladı. 
İLK YARI
45'
Napoli atağı yine sol kanattan gelişti. Insigne son çizgi yakınlarından topu ceza alanına çevirmek istedi ama başarılı olamadı.
44'
Bu dakikayı Napolili oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
42'
Bu kez gelişen Napoli atağında, Galatasaray savunması araya girerek tehlike büyümeden topu uzaklaştırdı.
41'
Napoli kalecisi Rafael, kendisine atılan geri pasta hata yaptı ve kısa düşen topu Galatasaraylı oyuncularda kaldı. Atağın devamında önce Drogba, ceza alanı içinde sağ çaprazdan sert bir şut çekti ama Rafael topu kurtardı. Ardından Sneijder, sol ayağıyla kaleye çok sert bir şut çekti. Kaleci Rafael bir kez daha başarılı oldu.
40'
Sol kanattan gelişen Napoli atağında Armero, son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasını yaptı ama Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.
39'
Son dakikalarda oyunun temposu biraz düşmüş durumda. Her iki takımda çok fazla faul yapmaya başladı.
38'
Napoli yarı alanında top kapma mücadelesinde Behrami, Didier Drogba'ya sert bir faul yaptı.
37'
Etkili paslarla Napoli yarı alanına geçen sarı kırmızılı oyunculardan topla en son sağ kanatta Eboue buluştu ve ceza alanına ortasını yaptı. Burak gelen topa yükseldi ama Napoli savunması topu uzaklaştırdı. Atağın devamında Selçuk, Behrami'ye faul yaptı.
36'
Kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan topu doğrudan kaleye göndermek istedi ama top barajdan döndü. Devamında ise Napoli savunması topu uzaklaştırdı.
35'
Kullanılan köşe vuruşunda Selçuk, ceza alanına ortasını yaptı. Savunmanın ceza alanı dışına gönderdiği top Galatasaraylı oyuncularda kaldı. Didier Drogba ceza alanına gireceği sırada yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
34'
Rakip yarı alanda topla buluşan Wesley Snejder, savunma arkasına koşu yapan Burak'a yüksek bir top attı. Napoli savunmasında Armero, araya girip topu kornere gönderdi.
33'
Sol kanattan gelişen Napoli atağında topla buluşan Lorenzo Insigne, ceza sahası dışından açısını düzeltip kaleye sert bir şut çekti ama top üstten az farkla dışarıya gitti.
32'
Kısa paslarla rakip yarı alana geçen sarı kırmızılı ekipte en son topla buluşan Selçuk, ceza sahası ön çizgisi yakınlarındaki Burak'a pasını attı ama pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
30'
Çok hızlı gelişen Napoli atağında Galatasaray savunması 2'ye 3 yakalandı. Ceza sahası içinde sağ tarafında topla buluşan Callejon yerden kale sahasına ortasını yaptı ama Hamsik diğer direk yakınında istediği vuruşu yapamayınca top yandan dışarıya gitti
29'
Emmanuel Eboue, bu pozisyonun ardından bir sakatlık geçirdi ve şu an oyun alanının dışında tedavisi devam ediyor.
29'
Emmanuel Eboue, bu pozisyonun ardından bir sakatlık geçirdi ve şu an oyun alanının dışında tedavisi devam ediyor.
28'
Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, kendisine atılan geri pasta topu rakip yarı alanına gönderdi. Didier Drogba, sağ kanat yakınlarında kafasıyla topu Eboue'ye indirdi. Eboue, sağ kanattan çok etkili bir şekilde ilerledi ama rakibinden sıyrılacağı sırada sert bir müdahaleyle yerde kaldı. Karar serbest vuruş.
27'
Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına gelen topa savunmaya yardıma gelen Didier Drogba uzaklaştırdı.
26'
Bu kez gelişen Napoli atağında Dzemaili, Galatasaray yarı alanının ortalarından savunma arkasına koşu yapan Hamsik'e pasını attı ama araya giren Chedjou topu kornere gönderdi.
25'
Sarı kırmızılı ekip Burak Yılmaz'la gole çok yaklaştı. Savunma arkasına koşu yapan Burak'a atılan pası Burak kontrol edebilse kaleciyle karşı karşıya kalacaktı ama top hızlıydı.
24'
Karşılaşmanın tempo kazandığı dakikalar. Gelişen Galatasaray atağında rakip yarı alanda sol kanatta topla buluşan Drogba, ceza alanına ortasını yaptı ama gelen topa Melo dokunamadı.
23'
Yine sol kanattan gelişen Napoli atağında son çizgi yakınlarından ceza alanına yapılan ortada top arka direk yakınlarına açıldı ama Insigne'den önce Rierai topu iki hamlede uzaklaştırdı.
22'
Galatasaray yarı alanından çıkmaya çalışırken, orta çizgiye yakın bir noktada topla buluşan Didier Drogba, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
21'
Bu dakikayı Napolili oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
20'
Galatasaray, maçın başındaki tutuk görüntüsünü biraz olsun atmış gözüküyor ama Napoli, özellikle sol kanadı çok etkili ve hızlı kullanıyor.
19'
Sarı kırmızılı ekip atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada zor pozisyonda Chedjou, kafa vuruşu yaptı ama kaleci Rafael için kolay bir top oldu.
18'
Sol kanattan gelişen Napoli atağında savunma arkasına koşu yapan Pandev, kendisine atılan topu kontrol etti ve ceza alanındaki Callejon'a yerden ortasını yaptı ama top hızlıydı ve köşe gönderi yakınlarına kadar gitti. Ardından Dany, topu taca gönderdi.
17'
Kısa paslarla rakip yarı alana geçen sarı kırmızılı ekipte topla en son buluşan Melo, ceza alanı dışından hafif sağ çaprazdan kaleye bir şut çekti ama top üstten dışarıya gitti.
15'
Galatasaray'da serbest vuruşu yine Wesley Sneijder kullandı. Sneijder kaleye sert bir şut gönderdi ama top bu kez üst direğe çok yakın bir noktadan dışarıya gitti.
14'
Bir başka Galatasaray atağında rakip ceza alanı ön çizgisine çok yakın bir noktada sol tarafta topla buluşan Didier Drogba, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
13'
Sarı kırmızılı ekipte serbest vuruşu Wesley Sneijder kullandı. Hollandalı topu doğrudan kaleye gönderdi ama top üstten dışarıya çıktı.
12'
Gelişen Galatasaray atağında rakip yarı alanın sol kanadında topla buluşan Riera, ceza alanına hareketlendi ama rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Tehlikeli sayılabilecek bir nokta.
11'
Geride kalan 10 dakikada İtalyan ekibi Galatasaray'a oranla daha etkili bir oyun ortaya koyuyor.
10'
Napoli yarı alanında top kapma mücadelesi sırasında Felipe Melo, Marek Hamsik'e faul yaptı.
9'
Sarı kırmızılı ekibin savunmasında topla buluşan Chedjou, sol kanatta top bekleyen Riera'ya uzun bir pas attı ama araya giren Callejon topu taca gönderdi.
8'
Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortayı Galatasaray savunması uzaklaştırdı. Ardından Cannavaro, Eboue'ye faul yaptı ve karar serbest vuruş.
7'
Bu pozisyonun ardından Chedjou uzun süre, karşılaşmanın hakemine müdahalenin nizami olduğu yönünde itiraz etti.
6'
Golden sonra yine gelişen Napoli atağında Galatasaray yarı alanında hızla ilerleyen Pandev'e faul yapan Chedjou sarı kartı gören isim oldu.
5'
Sol kanattan etkili gelişen Napoli atağında Dzemaili'nin ceza alanına arka kale direğine yaptığı güzel ortada boşta olan Pandev, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.
5'
GOL! Pandev
4'
İtalyan temsilcisi, Galatasaray ceza alanına yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Kısa kullanılan serbest vuruşun ardından ceza alanına yapılan ortada son olarak Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.
3'
Sol kanattan gelişen Napoli atağında ceza alanına yapılan ortayı savunmada Dany karşıladı.
2'
Karşılıklı top kayıplarından sonra topu kazanan Galatasaraylı oyuncular rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.
1'
Karşılaşma Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.

 
"Cim Bom", Napoli kentindeki San Paolo Stadı'nda 21.45'te başlayacak Acqua Lete Kupası'nda Napoli ile karşı karşıya geliyor.


Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek kupada, normal sürenin beraberlikle sonuçlanması durumunda karşılaşmanın galibini penaltı atışları belirleyecek.

Galatasaray, Birmingham kampında yaptığı hazırlık maçlarında İngiltere 1. Lig (Championship) takımlarından Shrewsbury Town'u 3-0, Notts County'i 2-1 mağlup etti. Daha sonra İzmir'de İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Malaga ile karşılaşan Galatasaray, özel maçtan 3-3'lük skorla ayrıldı.


Geçen sezon 20 takımlı Serie A'yı 2. sırada bitirerek doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne giden Napoli, yaptığı transferlerle yeni sezona iddialı bir giriş yapmak istiyor.

Sezon sonunda teknik direktörlük görevine İspanyol Rafael Benitez'i getiren İtalyan ekibi, Liverpool'dan kaleci Pepe Reina, Real Madrid'den Gonzalo Higuain, Raul Albiol, Jose Maria Callejon ve PSV Eindhoven'dan Dries Mertens'i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.


Teknik patron Fatih Terim, “İkinci vatanım” dediği İtalya’da adını bir kez daha duyurmaya kararlı. Bunun için galibiyete uzanması muhtemel en ideal kadrosunu sahaya sürecek. Hatta Terim, takımda motivasyonu en üst düzeyde tutmak adına dünkü ada turunu iptal etti. Zira programa göre Sarı-Kırmızılılar, takımı takip eden basın mensuplarını da alarak Capri Adası’na çıkarma yapacaktı. Bununla beraber idmanlar da basına kapatıldı ve kapalı kapılar ardında taktik prova gerçekleştirildi. Cim Bom bu maçın ardından İstanbul’a dönerek 2 Ağustos’taki Emirates Cup yolculuğuna hazırlanacak.



NAPOLI: Rafael, Mesto, Cannavaro, Britos, Armero, Blerim Dzemaili, Behrami, Jose Callejon, Hamsik, İnsigne, Pandev

TEKNİK DİREKTÖR: Rafa Benitez


GALATASARAY: Muslera, Riera, Dany, Chedjou, Eboue, Melo, Hamit, Selçuk, Sneijder, Drogba, Burak Yılmaz

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

STAT: San Paolo
SAAT: 21. 45

 İngiltere ve Slovenya'da yaptığı kamplarla yeni sezon hazırlıklarını sürdüren sarı-kırmızılı ekip, dün İtalya'ya geçti. "Cim Bom", Napoli kentindeki San Paolo Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak özel maçta Napoli ile karşı karşıya gelecek.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek kupada, normal sürenin beraberlikle sonuçlanması durumunda karşılaşmanın galibini penaltı atışları belirleyecek.

Galatasaray, Birmingham kampında yaptığı hazırlık maçlarında İngiltere 1. Lig (Championship) takımlarından Shrewsbury Town'u 3-0, Notts County'i 2-1 mağlup etti. Daha sonra İzmir'de İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Malaga ile karşılaşan Galatasaray, özel maçtan 3-3'lük skorla ayrıldı.

47 BİN BİLET SATILDI



Napoli'nin yeni sezon öncesinde taraftarının önüne ilk kez çıkacağı yarınki mücadele öncesinde dün akşam itibarıyla 47 bin biletin satıldığı açıklandı.

Geçen sezon 20 takımlı Serie A'yı 2. sırada bitirerek doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne giden Napoli, yaptığı transferlerle yeni sezona iddialı bir giriş yapmak istiyor.

Sezon sonunda teknik direktörlük görevine İspanyol Rafael Benitez'i getiren İtalyan ekibi, Liverpool'dan kaleci Pepe Reina, Real Madrid'den Gonzalo Higuain, Raul Albiol, Jose Maria Callejon ve PSV Eindhoven'dan Dries Mertens'i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Bu sezon kurduğu iddialı kadro ile ilk defa taraftarının önüne çıkacak mavi-beyazlı takımın, kendi evinde oynayacağı mücadeleye taraftarlar da yoğun ilgi gösterdi. Maçlarını 60 bin 240 kişi kapasiteli San Paolo Stadı'nda yapan İtalyan temsilcisi, Galatasaray maçı öncesinde de 47 bin bilet sattı.

Müsabakanın ardından İstanbul'a dönecek Galatasaray, hazırlıklarını burada sürdürecek. Sarı-kırmızılılar, daha sonra 3-4 Ağustos tarihlerinde İngiltere'nin Londra kentinde Arsenal'ın organize edeceği Emirates Kupası'na katılacak. Galatasaray, bu turnuvanın ilk gününde Portekiz'in Porto takımıyla, ikinci günde ise ev sahibi Arsenal ile mücadele edecek.

  1. التدوينة التالية
  2. التدوينة السابقة

المتابعون

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *