Arsenal x Galatasaray canlı metin yorum, puan, ve hazırlık maç kapsama EMİRATES cup mac ozeti 2013



Galatasaray 2 - 1 Arsenal



90' Karşılaşma bu skorla bittiği takdirde Galatasaray Emirates Cup'ı kazanan taraf olacak. Karşılaşma 2-2 biterse Galatasaray yine bu kupayı kazanacak.

89' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Nordin Amrabat oyundan çıktı ve Dany oyuna girdi.

87' Sol kanatta topla buluşan Sneijder, ceza alanı içindeki Drogba'ya harika bir pas verdi. Drogba ceza alanı içinde topla buluştu rakibini oyundan düşürdü ve düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

87' GOL! Drogba

86' Sağ kanatta topla buluşan Drogba iki rakibinden çok güzel sıyrıldı ve son çizgi yakınından ceza alanına girdi ve dar açıdan şut çekmek istedi ama savunma topu kornere gönderdi.

85' Yine gelişen Galatasaray atağında Sneijder, sol kanattan sağ kanattaki Sabri'ye pasını attı. Sabri pasını Drogba'ya verdi ama Drogba topu kaybetti.

84' Gelişen Galatasaray atağında sol kanattan Riera'nın yaptığı orta arka direk yakınlarındaki Sabri'ye geldi. Sabri'nin pasında Amrabat'ın vuruşu az farkla dışarı gitti.

83' Bu dakikayı Arsenalli oyuncularına kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.

En güzel spor videoları burada... Bu sitenin müptelası olacaksınız. Birbirinden güzel videolar sadece bir tık ötede....

81' Arsenal'de iki oyuncu değişikliği birden. Theo Walcott ve Aaron Ramsey oyundan çıktı. Chuba Akpom ve Lukas Podolski oyuna girdi.

80' Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortayı Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

78' Didier Drogba, kullanılan penaltı vuruşunu sağ köşeden ağlarla buluşturdu.

78' GOL! Drogba

77' Gelişen Galatasaray atağında Sneijder, sol kanattan ceza alanına ortasını yaptı ve Drogba rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar penaltı.

76' Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı. Ardından Galatasaray diğer kanattan bir serbest vuruş daha kazandı.

75' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Eboue, son çizgiye kadar indi ama Miquel'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

74' Bir başka Galatasaray atağında sol kanatta topla buluşan Sneijder, kaleye güzel bir şut çekti ama kaleci Szczesny son anda topu direk dibinde kurtardı.

71' Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortaya Giroud kafa vuruşunu yaptı ama Muslera topu kontrol etti.

70' Sağ kanattan gelişen Arsenal atağında Chamberlain, Emre'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

69' Arsenal'de oyuncu değişikliği. Kieran Gibbs oyundan çıktı ve yerine Ignasi Miquel oyuna girdi.

70' Sağ kanattan gelişen Arsenal atağında Chamberlain, Emre'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

69'
Arsenal'de oyuncu değişikliği. Kieran Gibbs oyundan çıktı ve yerine Ignasi Miquel oyuna girdi.
68' Galatasaray sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortayı Arsenal savunması uzaklaştırdı.

67' Gelişen Arsenal atağında ceza alanı dışından Giroud'un sert şutu kaleci Muslera'da kaldı.

66' Sarı kırmızılı ekip sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına gelen top kafalardan sekti ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

65' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Felipe Melo oyundan çıktı ve yerine Sabri Sarıoğlu oyuna girdi.

64' Ev sahibi ekip sol kanatta bir köşe vuruşu daha kullandı. Kale sahasına gelen topu savunmaya yardıma gelen Drogba uzaklaştırdı.

63' Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu yine Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

62' Arsenal'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanına gelen topu Galatasaray savunması kornere gönderdi.

61' Arsenal'de iki oyuncu değişikliği. Santi Cazorla ve Yaya Sanogo oyundan çıktı. Olivier Giroud ve Gedion Zelalem oyuna girdi.

60' Sol kanattan gelişen Arsenal atağında Chamberlain, Eboue'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

59' Bir başka Galatasaray atağında Drogba, rakip ceza alanına sağ kanattan girdi ve kaleye şutunu çekti ama top kaleci Szczesny'de kaldı.

58' Arsenal yarı alanında topla buluşan Emre, rakibinden güzel sıyrıldıktan sonra kaleye şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.

57' Galatasaray, rakip yarı alandan serbest vuruş kullandı. Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından top Galatasaray savunmasına kadar geldi.

56' Bir başka Galatasaray atağında Sneijder, savunma arkasına koşu yapan Drogba'ya pasını attı ama Drogba'nın dar açıdan vuruşu yandan dışarıya çıktı.

55' Sol kanatta topla buluşan Sneijder, ceza alanına ortasını yaptı. Drogba topu kontrol ettikten sonra pasını Eboue'ye verdi ve Eboue'de Amrabat'a pasını attı ama Amrabat rakibine faul yaptı.

54' Galatasaray bu dakikada rakip yarı alana yerleşti ve bir atak geliştirme hazırlığında.

53' Orta alanda topla buluşan Emre, rakip yarı alana geçti ama baskı sonucu topu kaybetti.

52' Bu dakikayı Arsenalli oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.

51' Orta alandan Galatasaray ceza alanına koşu yapan Chamberlain'e atılan uzun topta Chamberlain, dar açıdan vuruşunu yaptı ama Muslera topu güzel bir şekilde kontrol etti.

50' Sol kanattan gelişen Arsenal atağında Ramsey, topla uzun bir mesafe gitti ama Eboue araya girerek topu taca gönderdi.

49' Atak yönüne göre sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Chedjou'nun vuruşu üstten dışarıya çıktı.

48' Galatasaray çok etkili geldi. Sağ kanattan ileriye koşu yapan Amrabat'a atılan ara pasında Amrabat, ceza alanına girdi ve şutunu çekti ama kaleci topu kornere gönderdi.

47' Gelişen Arsenal atağında sağ kanatta Walcott, Semih'ten sıyrılamadı ve topu kaybetti.

46' Galatasaray ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliği ile başladı. Hamit Altıntop, Johan Elmander ve Umut Bulut oyundan çıktı. Emre Çolak, Wesley Sneijder ve Didier Drogba oyuna girdi.

46' Mücadelenin ikinci yarısı Arsenalli oyuncuların vuruşuyla başladı.

İlk Yarı Özeti
İlk yarının tek golü 39. dakikada Arsenal adında Theo Walcott'tan geldi.
Çok fazla temponun olmadığı ilk yarıda iki takımda birbirine karşı bariz bir üstünlük kuramadı.
Karşılaşmanın hakemi ilk yarıdaki son düdüğü çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45' Kalabalık bir şekilde Galatasaray ceza alanına kadar gelen Arsenal'de topla en son Ramsey buluştu ve ceza alanına girdi ama savunma topu uzaklaştırdı.
44' Arsenal atağında topla buluşan Chamberlain, sol kanattan ceza alanına ortasını yaptı ve savunmadan seken top ceza alanı dışındaki Sanogo'da kaldı. Sanogo'nun şutu üstten dışarıya çıktı.
43' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Melo, pasını Amrabat'a verdi ama Amrabat baskı sonucu topu kaybetti.
42' Etkili gelişen Arsenal atağında Galatasaray ceza alanı ön çizgisi yakınlarından pasını Sanogo'ya attı ama Sanogo için ofsayt bayrağı kalktı.
41' Orta alanda topla buluşan Melo, rakip ceza alanındaki Elmander'e uzun bir pas attı ama top kalecide kaldı.
39' Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda topla buluşan Walcott, uzak kale direğine doğru bir orta yaptı ama herkesi geçen top ağlarla buluştu.
39' GOL! Walcott
38' Bu kez sol kanattan gelişen Arsenal atağında Chamberlain, ceza alanına ortasını yaptı ama Sanogo'ya gelmeden Chedjou topu kornere gönderdi.
37' Yine sağ kanattan gelişen Arsenal atağında Walcott son çizgiye inip ortasını yaptı ama herkesi aşan top uzak noktada bulunan Eboue'de kaldı.
36' Bir başka Arsenal atağında sağ kanattan son çizgiye inen Chamberlain, Riera ve Semih ikisinden sıyrılamadı ve top dışarıya gitti.
35' Atak yönüne göre sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı. Ardından Sagna, ceza alanına ortasını yaptı ama top kaleci Muslera'da kaldı.
34' Sağ kanattan gelişen Arsenal atağında Walcott, son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasını yapmak istedi ama son anda Melo topu kornere gönderdi.
33' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Bir sorun yaşayan Engin Baytar, riske edilmemek için oyundan çıktı ve yerine Ceyhun Gülselam oyuna girdi.
32' Arsenal savunmasında topla buluşan Sagna, pasını sağ kanattaki Ramsey'e verdi. Ramsey, topla beraber ceza alanına kadar gitti ama kalabalık Galatasaray savunması arasından çıkamadı.
32'
Arsenal savunmasında topla buluşan Sagna, pasını sağ kanattaki Ramsey'e verdi. Ramsey, topla beraber ceza alanına kadar gitti ama kalabalık Galatasaray savunması arasından çıkamadı.
31' Bu arada Galatasaray'da Engin Baytar, topsuz bölümde bir sakatlık geçirdi ve yerde kaldı ama ciddi bir sorunu yok. Oyuna devam edecek.
30' Geride kalan dakikalarda Galatasaray oyunda dengeyi kurdu ve Arsenal kalesine güzel ataklar geliştiriyor ama maçın en önemli pozisyonu Walcott'la Arsenal'den geldi.
29' Hızlı gelişen Arsenal atağında Cazorla, sol kanattan ceza alanına yüksek bir orta yaptı ama Muslera'nın adeta eli uzadı ve topu uzaklaştırdı.
28' Galatasaray özellikle sol kanadı çok etkili kullanıyor. Yine topla buluşan Amrabat ceza alanına ortasını yaptı ama savunmada Sagna topu uzaklaştıran isim oldu.
27' Sarı kırmızılı ekibin yarı alanında topla buluşan Gibbs, Engin'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
26' Galatasaray savunmasından sol kanattan ileriye hareketlenen Amrabat'a uzun bir pas atıldı. Amrabat, Sagna'dan sıyrılmak isterken faul yaptı.
En güzel spor videoları burada... Bu sitenin müptelası olacaksınız. Birbirinden güzel videolar sadece bir tık ötede....
24' Paslaşmalar sonucunda iyi bir hücum organizasyonu yapan Galatasaraylı oyunculardan Engin topu sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Eboue'ye attı ama top yine kaleci Szczesny'de kaldı.
23' Bu dakikayı Galatasaraylı oyuncuların rakip yarı alanında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
22' Bir başka Galatasaray atağında Engin pasını sol kanattaki Amrabat'a verdi. Amrabat, ceza alanı dışından kaleye şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kaleci Szczesny'de kaldı.
21' Yine gelişen Galatasaray atağında Engin, sol kanatta topla buluştu ve pasını savunma arkasına koşu yapan Elmander'e attı ama kalesini zamanında terk eden Szczesny topun sahibi oldu.
20' Galatasaray savunmasından ileri noktada bulunan Umut'a uzun bir pas gönderildi. Umut'tan önce topa çıkan Szczesny topu kafasıyla uzaklaştırdı. Ardından sol kanatta topla buluşan Engin, ceza alanına ortasını yaptı ama savunma araya girdi.
19' Karşılaşmanın en etkili atağı Arsenal'den geldi. Ramsey, orta alandan ceza alanıdaki Walcott'a çok güzel bir pas attı. Walcott karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama top yandan dışarıya çıktı. Muslera'da Walcott'ın açısını çok iyi kapattı.
18' Arsenal, Galatasaray yarı alanından sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Walcott ceza alanına ortasını yaptı ama gelen topu savunmada Melo karşıladı.
17' Gelişen Galatasaray atağında rakip ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Elmander, kaleye bir şut çekti ama top kaleci Szczesny'de kaldı.
16' Bu kez gelişen Arsenal atağında, Galatasaray yarı alanında topla buluşan Ramsey, ceza alanı içindeki Walcott'a pasını attı ama top doğrudan dışarıya gitti.
15' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Eboue, ceza alanına çok yakın bir noktada topla buluştu ve Hamit'e pasını vermek isterken Arsenal savunması araya girdi.
14' Sol kanattan gelişen Arsenal atağında Cazorla, Eboue'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
İddaa tam listesini ve listedeki tüm maçlar için yorumları, canlı sonuçları, yazarlardan iddaa tahminlerini, kazandıran kuponları Sporx İddaa'da bulabilirsiniz.
12' Hızlı gelişen Arsneaş atağında Sanogo, pasını sağ kanattaki Jenkinson'a verdi ama Galatasaray savunması topu baskı yaparak kazandı.
11' Geride kalan 10 dakikalık bölümde ev sahibi Arsenal, karşılaşmaya daha baskılı başladı. Galatasaray şu ana kadar tutuk bir görünüm sergiliyor.
10' Arsenal yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede bu kez Eboue, rakibine faul yaptı.
9' Orta alanda topla buluşan Amrabat, Chamberlain'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
8' Galatasaray'da Felipe Melo, kendi yarı alanında yine baskıyla topu kaybetti ama ardından rakibini takip etti ve topu geri kazandı.
7' Galatasaraylı oyuncular kendi yarı alanlarında top çeviriyorlar ve bir atak hazırlığı içindeler.
6' Bu kez sağ kanattan gelişen Arsenal atağında Walcott ceza alanına yerden sert bir orta gönderdi ama savunma araya girip topu taca gönderdi.
5' Sol kanattan gelişen Arsenal atağında Sanogo, ceza alanına girdi ve pasını verdi ama son anda Galatasaray savunması araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
4' Bu dakikayı iki takımın karşılıklı top kayıplarıyla geride bıraktık.
3' Bu kez orta alanda kaptırılan topla Arsenal sol kanattan atağa kalktı. Walcott'ın önüne atılan topta Semih araya girdi ve topu taca gönderdi.
2' Felipe Melo, kendi yarı alanında baskıyla topu kaybetti ve Arsenal'de Sanogo, Muslera'yla karşı karşıya kaldı ve vuruşunda Muslera topu kontrol etti.
1' Karşılaşma Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.

Dün oynanan karşılaşmada Aslan Porto'yu 1-0 mağlup etti ve zirveye yerleşti. Galatasaray bugün ise turnuvanın ev sahibi ekibi Arsenal ile karşı karşıya geliyor. Galatasaray Arsenal maçı bu akşam saat 18.20'de başlayacak ve D-Smart ve Lig TV'den canlı olarak yayınlayacak.

İki takım daha önce bir kez karşılaştı. 1999/2000 sezonunda o zamanki ismiyle UEFA Kupası finalinde karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Galatasaray, normal süresi ve uzatma bölümleri 0-0 sona eren karşılaşmada penaltılarla Arsenal'i 4-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

MUHTEMEL 11'LER

Arsenal: Fabianski, Mertesacker, Koscielny, Jenkinson, Gibbs, Rosicky, Ramsey, Wilshere, Gnabry, Podolski, Giroud

Galatasaray: Muslera, Chedjou, Semih, Riera, Sabri, Ceyhun, Emre, Melo, Amrabat, Elmander, Umut

Stat: Emirates Saat: 18:20 Yayın: Lig TV - D-Smart



2006 yılı Ekim ayında açılan Arsenal'in Emirates Stadı'nda bugün oynanacak Galatasaray-Arsenal maçının biletleri geçen hafta sonu tükendi.

Galatasaray taraftarları için ayrılan Arena'da günlüğü 180 TL'ye satılan biletlerin geçen hafta tükenmesinin ardından Arsenal'in internet sitesinde 29 ve 34 sterline satılan biletler de tükendi. Yer ayırtmakta geç kalan taraftarla karaborsacılar 100 sterline bilet satmaya çalışıyorlar.

İngiltere'de yaşayan Türkler'in çoğu pazar günü Emirates Stadı'na gitmek için yarışıyorlar. Arsenal'li seyircilerle birlikte oturacak Türk taraftarlar, Arsenal seyircisiyle Kopenhag'da UEFA Kupası finalinde yaşanan kavgaları hatırlamak istemiyorlar.

  1. التدوينة التالية
  2. التدوينة السابقة

المتابعون

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *